Corona nieuws

Geachte relatie. Door de ontwikkelingen omtrent het Coronavirus hebben ook wij intern maatregelen genomen om te voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. Denk hierbij aan extra hygiënemaatregelen, extra schoonmaak en zoveel mogelijk thuiswerken waar mogelijk. Ons magazijn is verder operationeel zoals normaal het geval is en uw orders worden gewoon uitgeleverd. Heeft u vragen […]

Week zonder vlees 2020

Dit jaar steunt de Notenbeurs weer de week zonder vlees, we delen van 9 tot 15 maart weer elke dag een heerlijk vegetarisch gerecht met noten! Noten zijn de perfecte vleesvervanger, ze bevatten veel vezels, eiwitten en mineralen Van 9 t/m 15 maart wordt de 3e editie van de Nationale Week Zonder Vlees georganiseerd. Een initiatief van […]

Uitgelicht: Pinda’s

Eigenschappen De herkomst van de pinda is onbekend, maar de pinda’s zijn al heel oud. Ze zijn ongeveer 950 jaar voor Christus gevonden. In de landen Brazilië en Peru, daar zijn ze als eerste ontdekt en vanaf daar zijn ze naar Afrika gebracht en daarna naar Amerika. Pinda’s zijn oorspronkelijk geen noten, maar peulvruchten. Pinda’s […]

Kweek je eigen pindaplant

Vorig jaar zomer zijn we bij de Notenbeurs de uitdaging aangegaan om onze eigen pindaplant te kweken. Pinda’s worden eigenlijk alleen gekweekt in landen waar het met name erg warm is en niet te veel regent. Omdat de planten niet tegen de kou en vorst kunnen, kan je ze in Nederland het best eerst zaaien […]

Goed ontbijten zorgt voor energie!

Ontbijten is ontzettend belangrijk voor je lichaam, maar waarom is dat eigenlijk? Een goed ontbijt zorgt er voor dat je motor als het ware gestart wordt. Door direct wat te eten nadat je wakker bent geworden, wordt je glucosevoorraad in je lever weer aangevuld. Dit zorgt ervoor dat je hersenen weer energie krijgen om weer […]

Uitgelicht Havervlokken

Eigenschappen Wat zijn havervlokken eigenlijk? En is er een verschil tussen havervlokken en havermout? Havervlokken en havermout zijn volkoren granen. Havervlokken zijn ongeknipte geplette haverkorrels en havermout is wat fijner van structuur en zijn ook geplette haverkorrels die ook nog eens geknipt zijn. Havervlokken en havervlokken worden vaak voorgestoomd, zodat je een kortere bereidingstijd hebt […]