Pasta met ratatouille en noten

Ingrediënten

2 personen, meer dan 30 minuten, hoofdgerecht 680 kcal  

  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • 50 gram ongezouten walnoten
  • Italiaanse kruiden

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
  3. Bak de ui in de olie zacht.
  4. Bak de ratatouillemix enkele minuten mee.
  5. Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe en kook enkele minuten in.
  6. Hak de walnoten.
  7. Breng de groente op smaak met wat peper en Italiaanse kruiden en schep door de pasta.
  8. Strooi de walnoten over de pasta.

Bron: Voedingscentrum