Pecannoten

 

Eigenschappen
Hij lijkt op de walnoot, maar is iets zoeter. Naast dat ook deze noot boordevol goede vetten zit, blinkt de pecannoot uit in het hoge gehalte zink en vitamine B1. Eén handje pecannoten van 25 gram bevat een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zink. Zink is nodig bij de groei en ontwikkeling van weefsel en een goede werking van het immuunsysteem. Vitamine B1 is onmisbaar voor de energievoorziening in het lichaam. Vitamine B1 is erg gevoelig voor zonlicht en verhitten, dus ons advies: bewaar pecannoten donker en eet ze rauw!

Oorsprong
Deze lekkere noot groeit in Amerika en zij zijn dan ook verreweg de grootste en belangrijkste producent, maar de pecanboom groeit ook in Israël, Zuid- Afrika, Mexico en Australië. Net als andere notenbomen hebben deze bomen een oogst cyclus van 2 jaar, eens in de twee jaar is er een grote oogst. Net als bij de walnoot zit er een groene bast om de noot, deze gaat open als de vrucht rijp is, dan komt de bruine noot tevoorschijn.

Toepassing
De pecannoot kent vele toepassingen, hij is rauw heerlijk om te eten. Maar je ziet deze noot bijvoorbeeld vaak terugkomen in taartjes met karamel of gebruik deze noten eens in een stamppot.

Brain Food
De onverzadigde vetten die je in pecannoten kunt vinden zijn goed voor de hersenen. Daarnaast bevatten pecannoten veel vitamine B. Deze vitamine bevordert de werking van de hersenen en helpt het geheugen.
Voor meer informatie neem dan contact op met onze verkopers.

bel +31180 63 70 63 of mail naar orders@notenbeurs.nl