Uitgelicht Pecannoten

Hij lijkt op de walnoot, maar is iets zoeter: de pecannoot! Deze lekkere noot groeit in Amerika en is dan ook verreweg de grootste en belangrijkste producent. Maar de pecanboom groeit ook in Israël, Zuid-Afrika, Mexico en Australië. Net als andere notenbomen hebben deze bomen een oogstcyclus van 2 jaar. Net als bij de walnoot zit er een groene bast om de noot en gaat open als de vrucht rijp is.
Naast dat deze noot boordevol goede vetten zit, blinkt de pecannoot uit in het hoge gehalte zink en vitamine B1. Eén handje pecannoten van 25 gram bevat een kwart van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid zink. Zink is nodig bij de groei en ontwikkeling van weefsel en een goede werking van het immuunsysteem. Vitamine B1 is onmisbaar voor de energievoorziening in het lichaam. Vitamine B1 is erg gevoelig voor zonlicht en verhitten, dus ons advies: bewaar pecannoten donker en eet ze rauw!
De voordelen op een rij
  1. Hoog gehalte aan zink en vitamine B1
  2. Goed voor ontwikkeling van weefsel en immuunsysteem
  3. Goede energievoorziening
  4. Pecannoten passen perfect in een cholesterolverlagend dieet

 

 

Waar kun je pecannoten allemaal voor gebruiken:

  • Tijdens je ontbijt in je yoghurt of havermout
  • Verwerk het in een gerecht, bijvoorbeeld deze noodles of plaattaart
  • Maak er ijs van, klik hier voor het recept