Amandelen

 

Eigenschappen
Amandelen zijn erg gezond, bevatten veel vezels en vitamine E. Amandelen bevatten weinig verzadigd vet en veel van de gezonde onverzadigde vetten. Daarnaast zorgen ze ook nog eens voor een goede darmwerking. Amandelen hebben ook een positief effect op de cholesterolwaarde en bloeddruk. Ze zijn rijk aan kalium.

Oorsprong
Amandelen groeien in alle landen langs de Middellandse zee, met name Spanje is een bekend land waar deze noot groeit. Ze groeien ook in grote hoeveelheden in Amerika, die zijn de grootste in de wereldhandel ongeveer 70/80 %.

Toepassing
De amandel is één van de bekendste noten en worden vaak gebruikt in vegetarische gerechten, mueslirepen, gebak en bij o.a. curry gerechten. Denk aan geschaafde amandelen, gehakte amandelen, geroosterde amandelen en amandelspijs. Uiteraard ook lekker om zo uit de hand te eten als gezonde snack.

Ideaal voor vegetariërs vanwege calcium
In alle noten is calcium te vinden. Sommige bevatten maar een klein beetje, andere zijn er juist rijk aan. Amandelen en paranoten zijn de toppers als het om calcium gaat. Calcium is een onontbeerlijk mineraal dat nodig is voor vorming van botten en tanden en voor het doorgeven van informatie via de zenuwen.

 

Voor meer informatie neem dan contact op met onze verkopers.

bel +31180 63 70 63 of mail naar orders@notenbeurs.nl