Hazelnoten

 

Eigenschappen
De hazelnoot komt uit het gebied rond de middellandse zee. De hazelnoot is een kleine ronde bruine noot en bevatten veel verschillende vitaminen, mineralen en onverzadigde vetten. Ze bevatten net als de amandelen veel vitamine E.

Oorsprong
Hazelnoten worden vooral uit Turkije geïmporteerd. Ze zijn het gehele jaar beschikbaar. Hazelnoten zijn tenminste twee jaar houdbaar, mits je ze op een droge en goed geventileerde plaats bewaart. En ze blijven het beste als je ze in de dop bewaard.

Toepassing
Hazelnoten worden vaak gegeten in pastavorm (hazelnootpasta), met chocola, in mueslirepen of met ijs. Ze zijn ook erg populair wanneer ze worden verwerkt in een hazelnoottaartje.

Ei-vervanger
Hazelnoten hebben een karakteristieke smaak. Ze worden veel gebruikt in gebak. Gemalen hazelnoten zorgen er namelijk voor dat gebak losser is van structuur en zijn een goede ei-vervanger. Ze kunnen eieren gedeeltelijk of zelfs helemaal vervangen in het beslag. Wil je ze fijngehakt gebruiken? Doe dit dan pas voor gebruik. Zo blijft de smaak optimaal. Hazelnoten zijn glutenvrij en passen dus perfect in een dieet voor mensen met een glutenintolerantie.

 

Voor meer informatie neem dan contact op met onze verkopers.

bel +31180 63 70 63 of mail naar orders@notenbeurs.nl