Gevuld Speculaas

  Ingrediënten 500 gram bloem 112 gram roomboter 112 gram margarine 225 gram Bruine basterdsuiker 20 gram Speculaaskruiden 150 gram Eieren 7.5 gram Bakpoeder 2,5 gram Zout   Amandelspijs 150 gram gemalen amandelen 150 gram kristalsuiker 1 ei   Afwerking Hele amandelen of amandelschaafsel Eigeel   Bereiding Kneed de ingrediënten door elkaar totdat er een samenhangend deeg ontstaat Laat het deeg […]

Feestelijke salade met kletskoppen van gerookte amandelen

Een feestelijke salade serveren we in een glas, die je prima kunt maken met de left overs van je diner van de vorige avond. Een leuk voorgerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner of tijdens Oud & Nieuw. Wij gebruikten het stoofvlees van de avond ervoor en plukten dit vlees om later toe te voegen aan de […]

Stamppot spruiten met hazelnoten en pecannoten

Voor 4 personen Voorbereiding: ca. 15 min. Bereiding: 30 min. Ingrediënten 400 g kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd 400 g spruiten, schoongemaakt 50 g blauw schimmelkaas 125 g gerookte spekblokjes 40 g hazelnoten 40 g pecannoten Peper en zout, gemalen   Bereiding Blancheer de spruiten in 4-6 minuten in gezouten kokend water. Laat afkoelen en snijd ze in kwarten. Kook […]