BOERENKOOLSTAMPPOT MET RODE UI EN NOTEN

Print Friendly, PDF & Email


– 2 personen
– 30+ minuten
– hoofdgerecht

(De hazelnoten maken het gerecht extra fijn voor hart- en bloedvaten)

 

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 2 rode uien
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 40 gram hazelnoten
  • 100 ml halfvolle melk

 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen.
  2. Doe de aardappelen met een bodempje water in een pan en schep de boerenkool erop. Kook de aardappelen en de boerenkool in ca. 25 minuten gaar.
  3. Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
  4. Fruit de uien met wat peper zacht in de olie.
  5. Hak de hazelnoten grof.
  6. Stamp de aardappelen en boerenkool met de hete melk en wat peper. Schep de uien erdoor.
  7. Strooi de hazelnoten erover.

(Recept: Voedingscentrum)

https://www.voedingscentrum.nl/recepten/gezond-recept/boerenkoolstamp-met-rode-ui-en-noten.aspx

#denotenbeurs #notenbeurs #boerenkool #stampot  #recepten #hazelnoten