Wintersalade met walnoten

Voor: 2 personen
Bereidingstijd: minder dan 15 minuten
voorgerecht 160 kcal

 

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • stukje gemberwortel
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 1 eetlepel (walnoten)olie
  • peper
  • 50 gram veldsla
  • 1 struikje witlof

Bereiding

  1. Boen de halve limoen schoon. Snijd er wat dunne schilletjes af en pers de limoen uit.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Wrijf 3 halve walnoten fijn. Roer er 1 eetlepel water door.
  4. Maak een dressing van de fijngemaakte walnoten met de olie, het limoensap, wat limoenschil, de geraspte gember en wat peper.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Laat de veldsla goed uitlekken.
  7. Snijd de witlof fijn.
  8. Breek de rest van de walnoten grof.
  9. Meng de groente en schep de dressing erdoor. Verdeel het over 2 bordjes. Strooi de walnoten en nog wat limoenschilletjes over de salade.
Bron: Voedingscentrum