Wintersalade met walnoten
Voor: 2 personen
Bereidingstijd: minder dan 15 minuten
voorgerecht 160 kcal
Ingrediënten
- ½ limoen
- stukje gemberwortel
- 25 gram gepelde walnoten
- 1 eetlepel (walnoten)olie
- peper
- 50 gram veldsla
- 1 struikje witlof
Bereiding
- Boen de halve limoen schoon. Snijd er wat dunne schilletjes af en pers de limoen uit.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Wrijf 3 halve walnoten fijn. Roer er 1 eetlepel water door.
- Maak een dressing van de fijngemaakte walnoten met de olie, het limoensap, wat limoenschil, de geraspte gember en wat peper.
- Maak de groente schoon.
- Laat de veldsla goed uitlekken.
- Snijd de witlof fijn.
- Breek de rest van de walnoten grof.
- Meng de groente en schep de dressing erdoor. Verdeel het over 2 bordjes. Strooi de walnoten en nog wat limoenschilletjes over de salade.
Bron: Voedingscentrum