Kruidige rijst met tofu en abrikozen

 

De tofu en pijnboompitten geven dit gerecht een heerlijke bite.

Lekker met geroerbakte Chinese kool.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht 655 kcal

 

Ingrediënten

  • 25 gram gedroogde abrikozen
  • 2 bosuien
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • ½ theelepel piment
  • ½ theelepel koek- en speculaaskruiden
  • peper
  • 300 ml water
  • ½ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 25 gram rozijnen
  • 1 Chinese kool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 150 gram gerookte tofu

Bereiding

  1. Snijd de abrikozen in reepjes.
  2. Maak de bosuien schoon en snijd in ringen.
  3. Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de bosuien zacht.
  4. Voeg de zilvervliesrijst, specerijen en wat peper toe. Bak tot alle rijstkorrels glanzen.
  5. Voeg het water, stukje bouillontablet, de rozijnen en abrikozen toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak de Chinese kool schoon en snijd in repen.
  7. Verwarm de olie en bak de kool in enkele minuten gaar.
  8. Bak de pijnboompitten in een droge pan goudgeel.
  9. Laat de tofu uitlekken, snijd in blokjes, dep droog en bak in de rest van de margarine lichtbruin.
  10. Schep de tofu en de pijnboompitjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
  11. Voeg eventueel extra water toe. De rijst mag een beetje vochtig zijn.
  12. Serveer de kool erbij.

recept: Voedingscentrum