Pastasalade met groentelinten en amandelsaus

Deze pastasalade verrast in smaak, vorm en textuur.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 550 kcal

 

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 150 gram volkoren pasta
  • 1 (oude) bruine boterham
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 10 gram verse basilicum
  • 60 gram ongezouten amandelen
  • citroensap
  • 1 winterwortel

 

Materialen

Staafmixer/keukenmachine

 

Bereiding

  1. Was de courgette en schaaf in linten.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.
  3. Week het brood in wat water.
  4. Pel de knoflook en hak grof.
  5. Was de tomaten en snijd in stukken.
  6. Was de basilicum en hak grof.
  7. Druk het water uit het brood en pureer met de amandelen, knoflook, tomaten en basilicum met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus.
  8. Breng de saus op smaak met citroensap.
  9. Maak de wortel schoon en schaaf in linten.
  10. Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.

 

recept: Voedingscentrum