Pastasalade met groentelinten en amandelsaus

Deze pastasalade verrast in smaak, vorm en textuur.
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 550 kcal
Ingrediënten
- 1 courgette
- 150 gram volkoren pasta
- 1 (oude) bruine boterham
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 10 gram verse basilicum
- 60 gram ongezouten amandelen
- citroensap
- 1 winterwortel
Materialen
Staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Was de courgette en schaaf in linten.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste minuut de courgettelinten mee.
- Week het brood in wat water.
- Pel de knoflook en hak grof.
- Was de tomaten en snijd in stukken.
- Was de basilicum en hak grof.
- Druk het water uit het brood en pureer met de amandelen, knoflook, tomaten en basilicum met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde saus.
- Breng de saus op smaak met citroensap.
- Maak de wortel schoon en schaaf in linten.
- Meng de saus door de pasta en de courgette en garneer met de wortellinten.
recept: Voedingscentrum