Caesar Salade met zonnebloempitten

 

Met een Caesar salade kan je oneindig variëren. Het belangrijkste is de dressing van ansjovis en de Romeinse sla, voeg verder aan de salade toe wat je lekker vindt of in huis hebt. Stukjes gebakken zalm met zongedroogde tomaat, zal heerlijk bij deze salade smaken.

Ingrediënten voor 2 personen

1 krop Romeinse sla of little gem

2 gekookte eitjes in partjes gesneden

1 borst kipfilet

2 stuks Ansjovis uit een potje

1 à 2 Eidooiers

1 theelepel Mosterd

½ rasp en sap van een Citroen

1 theelepel Kappertjes

8 cherry tomaatjes

2 sneden oud wit brood

Zonnebloemolie

Olijfolie

Parmezaanse kaas

2 tenen knoflook

Provinciaalse kruiden

Zout

Bereiding

  • Pluk, was en droog de sla
  • Maak de dressing door de eidooiers samen met de ansjovis, mosterd, citroenrasp en sap en knoflook in een maatbeker te doen. Mix met de staafmixer alles fijn en voeg druppelsgewijs de zonnebloemolie toe tot je een mayonaise dikte dressing hebt.
  • Bak of gril de kipfilet in de pan en kruid hem met wat zout en peper. Snijd de kip in plakjes.
  • Voor de croutons: doe wat olijfolie in een kom samen met de provinciaalse kruiden en een teentje fijngehakte knoflook.
  • Snijd het brood in grove blokken en meng deze met de olijfolie.
  • Bak de croutons krokant in een warme koekenpan en laat afkoelen.
  • Bak in dezelfde pan de zonnebloempitten en eventueel andere nootjes bruin en laat ze afkoelen.
  • Leg de sla op een bord en verdeel de stukjes ei, kip en de croutons over de salade. Zelf voeg ik altijd nog wat fijngehakte kappertjes en wat tomaatjes toe voor de frisheid.
  • Verdeel de dressing over de sla en werk af met de zonnebloempitjes en breng de salade op smaak met peper en zout.
  • Als laatste schaaf je nog wat Parmezaanse kaas over de salade en je kunt gaan genieten.
  • Deze salade is lekker als maaltijd bij een warme Zomerse dag, maar ook heerlijk tijdens de lunch. Eet smakelijk!