Griekse bulgursalade met noten en gegrilde groente

Print Friendly, PDF & Email


 

Frisse salade vol groente.
• 2 personen
• meer dan 30 minuten
• hoofdgerecht
• 625 kcal

Ingrediënten
• 1 teentje knoflook
• 2 (rode) uien
• ½ rode peper
• 1 venkel
• 1 courgette
• 1 radicchio
• 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
• 2 eetlepels olie
• 150 gram bulgur
• 300 ml water
• 4 takjes verse munt
• ½ citroen
• 50 gram hazelnoten
• 75 gram granaatappelpitten

Materialen
Grillpan Satéprikkers

Bereiding
1. Maak de groente schoon.
2. Pel de knoflook en uien.
3. Snijd de knoflook, peper en de helft van de uien klein.
4. Fruit de ui en knoflook met de tomatenpuree in de helft van de olie zacht.
5. Voeg de peper en bulgur toe en bak kort mee. Giet het water erbij en breng dit aan de kook.
6. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Was de munt en snijd klein.
8. Maak de citroen schoon en rasp wat van de schil.
9. Breng de bulgur op smaak met de munt, citroenschil en wat citroensap.
10. Laat van de venkel en de rest van de ui de wortelaanzet zitten, dan valt de groente niet uit elkaar. Snijd de venkel in 8 en de ui in 4 parten.
11. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dikke plakken.
12. Snijd de radicchio in 4 stukken.
13. Rijg de groente aan de satéprikkers en bestrijk met de rest van de olie.
14. Rooster de groente in 10 minuten in een grillpan gaar en lichtbruin. Draai de groente regelmatig.
15. Hak de hazelnoten grof.
16. Schep de granaatappelpitten door de bulgur, strooi de hazelnoten erover en serveer de groentespiesen erbij.