Groene couscoussalade met kruiden en pecannoten

 

Een rijkgevulde maaltijdsalade bomvol groente en smaak.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht 610 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • 300 m water
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 250 gram broccoli
  • 100 gram peultjes
  • 1 (groene) paprika
  • 2 bosuien
  • 50 gram rucola
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • 15 gram verse kruiden, zoals basilicum, bieslook en peterselie
  • 50 gram ongezouten pecannoten

Bereiding

  1. Doe de couscous in een kom.
  2. Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  3. Schenk de bouillon over de couscous en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Maak de broccoli en peultjes schoon. Halveer de peultjes en snijd de broccoli in stukjes.
  5. Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
  6. Maak de paprika en bosuien schoon. Snijd de paprika in blokjes en de bosuien in ringen.
  7. Was de rucola.
  8. Klop een dressing van de olie, mosterd, het citroensap en een scheutje water. Breng op smaak met peper.
  9. Was de kruiden en snijd klein.
  10. Meng alles door de couscous en laat afkoelen.
  11. Hak de noten grof en meng door de salade.

Variaties
Ook lekker met andere noten, zoals amandelen of hazelnoten.

 

recept: Voedingscentrum