Groene couscoussalade met kruiden en pecannoten

Een rijkgevulde maaltijdsalade bomvol groente en smaak.
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht 610 kcal
Ingrediënten
- 150 gram volkoren couscous
- 300 m water
- ½ groentebouillontablet met minder zout
- 250 gram broccoli
- 100 gram peultjes
- 1 (groene) paprika
- 2 bosuien
- 50 gram rucola
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel citroensap
- peper
- 15 gram verse kruiden, zoals basilicum, bieslook en peterselie
- 50 gram ongezouten pecannoten
Bereiding
- Doe de couscous in een kom.
- Breng het water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Schenk de bouillon over de couscous en bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de broccoli en peultjes schoon. Halveer de peultjes en snijd de broccoli in stukjes.
- Kook de groente in enkele minuten beetgaar.
- Maak de paprika en bosuien schoon. Snijd de paprika in blokjes en de bosuien in ringen.
- Was de rucola.
- Klop een dressing van de olie, mosterd, het citroensap en een scheutje water. Breng op smaak met peper.
- Was de kruiden en snijd klein.
- Meng alles door de couscous en laat afkoelen.
- Hak de noten grof en meng door de salade.
Variaties
Ook lekker met andere noten, zoals amandelen of hazelnoten.
recept: Voedingscentrum
 
 
                     
 
 
 
