Kruidige rijst met tofu en abrikozen
De tofu en pijnboompitten geven dit gerecht een heerlijke bite.
Lekker met geroerbakte Chinese kool.
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht 655 kcal
Ingrediënten
- 25 gram gedroogde abrikozen
- 2 bosuien
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 150 gram zilvervliesrijst
- ½ theelepel piment
- ½ theelepel koek- en speculaaskruiden
- peper
- 300 ml water
- ½ (groente)bouillontablet met minder zout
- 25 gram rozijnen
- 1 Chinese kool
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 150 gram gerookte tofu
Bereiding
- Snijd de abrikozen in reepjes.
- Maak de bosuien schoon en snijd in ringen.
- Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de bosuien zacht.
- Voeg de zilvervliesrijst, specerijen en wat peper toe. Bak tot alle rijstkorrels glanzen.
- Voeg het water, stukje bouillontablet, de rozijnen en abrikozen toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de Chinese kool schoon en snijd in repen.
- Verwarm de olie en bak de kool in enkele minuten gaar.
- Bak de pijnboompitten in een droge pan goudgeel.
- Laat de tofu uitlekken, snijd in blokjes, dep droog en bak in de rest van de margarine lichtbruin.
- Schep de tofu en de pijnboompitjes door de rijst. Warm het geheel goed door.
- Voeg eventueel extra water toe. De rijst mag een beetje vochtig zijn.
- Serveer de kool erbij.
recept: Voedingscentrum