Rodekool met cranberries

Genieten van de Hollandse keuken.

  • 2 personen / meer dan 30 minuten / hoofdgerecht 520 kcal

 

Ingrediënten
⁃ 500 gram aardappelen
⁃ 1 appel
⁃ 500 gram rodekool (gesneden)
⁃ 2 laurierbladeren
⁃ 6 kruidnagels
⁃ 20 gram gedroogde cranberries
⁃ 150 gram varkensvleesreepjes
⁃ peper
⁃ 2 eetlepels vloeibare margarine
⁃ nootmuskaat
⁃ 100 ml halfvolle melk
⁃ azijn

Bereiding
⁃ Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
⁃ Maak de appel schoon en snijd in blokjes.
⁃ Breng de rodekool in een scheutje water met de appel, laurier, kruidnagels en cranberries aan de kook. Kook de kool in 20-25 minuten gaar.
⁃ Bestrooi de reepjes vlees met peper. Bak het vlees in de hete margarine in 8 minuten gaar en lichtbruin.
⁃ Breng de melk aan de kook.
⁃ Maak van de aardappelen met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
⁃ Verwijder de laurierbladeren en kruidnagels uit de rodekool en breng de groente op smaak met wat azijn.
⁃ Serveer de vleesreepjes en aardappelpuree erbij.

 

bron: Voedingscentrum