Spaghetti met spinazie en walnoten
Hüttenkäse maakt dit pastagerecht lekker fris.
2 personen minder dan 30 minuten hoofdgerecht 625 kcal
Ingrediënten
- 200 gram volkoren spaghetti
- 400 gram spinazie
- 15 gram verse basilicum
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram hüttenkäse
- 1 eetlepel olie
- peper
- 40 gram ongezouten walnoten
Materialen
- Staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de spinazie en basilicum.
- Maak de prei schoon en snijd in ringen.
- Pel de knoflook.
- Pureer de hüttenkäse, basilicum en de helft van de knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
- Snijd de rest van de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in de pan en voeg de knoflook toe.
- Voeg de prei toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.
- Meng het spinaziemengsel door de spaghetti.
- Hak de walnoten grof.
- Verdeel de basilicumsaus en walnoten over de spaghetti.
Variaties
Vervang 400 gram verse spinazie door 150-200 gram bladspinazie uit de diepvries. Bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg geraspte citroenschil toe aan de basilicumsaus voor een heerlijk frisse smaak.
Bron: Voedingscentrum