Spaghetti met spinazie en walnoten

 

Hüttenkäse maakt dit pastagerecht lekker fris.

2 personen minder dan 30 minuten hoofdgerecht 625 kcal

 

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 400 gram spinazie
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram hüttenkäse
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 40 gram ongezouten walnoten

 

Materialen

  • Staafmixer/keukenmachine

 

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de spinazie en basilicum.
  • Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  • Pel de knoflook.
  • Pureer de hüttenkäse, basilicum en de helft van de knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine tot een saus.
  • Snijd de rest van de knoflook fijn.
  • Verwarm de olie in de pan en voeg de knoflook toe.
  • Voeg de prei toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper.
  • Meng het spinaziemengsel door de spaghetti.
  • Hak de walnoten grof.
  • Verdeel de basilicumsaus en walnoten over de spaghetti.

Variaties

Vervang 400 gram verse spinazie door 150-200 gram bladspinazie uit de diepvries. Bereid volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg geraspte citroenschil toe aan de basilicumsaus voor een heerlijk frisse smaak.

 

Bron: Voedingscentrum