Stoofpot met hazelnoten
Een smakelijk en verwarmend stoofgerecht.
2 personen meer dan 30 minuten hoofdgerecht 550 kcal
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 250 gram koolraap
- 200 gram (winter)wortel
- 100 gram spruitjes
- 1 sinaasappel
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml water
- 1 theelepel paprikapoeder
- tijm
- 50 gram hazelnoten
- 15 gram gember
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
- Maak de groente schoon en schil de koolraap.
- Snijd de koolraap in reepjes en de wortel in plakken. Snijd eventueel grote spruiten doormidden.
- Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
- Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de groente kort.
- Voeg de aardappelen met het water, wat geraspte sinaasappelschil, sinaasappelsap, het paprikapoeder en wat tijm toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
- Hak de hazelnoten grof.
- Schil de gember en rasp fijn.
- Bak de hazelnoten met de gember en wat paprikapoeder in de rest van de margarine tot het gaat geuren.
- Strooi dit over de stoofpot.
Bron: Voedingscentrum