Stoofpot met hazelnoten

Print Friendly, PDF & Email

Een smakelijk en verwarmend stoofgerecht.
2 personen meer dan 30 minuten hoofdgerecht 550 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram koolraap
  • 200 gram (winter)wortel
  • 100 gram spruitjes
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml water
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • tijm
  • 50 gram hazelnoten
  • 15 gram gember

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
  • Maak de groente schoon en schil de koolraap.
  • Snijd de koolraap in reepjes en de wortel in plakken. Snijd eventueel grote spruiten doormidden.
  • Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  • Verwarm de helft van de margarine en bak hierin de groente kort.
  • Voeg de aardappelen met het water, wat geraspte sinaasappelschil, sinaasappelsap, het paprikapoeder en wat tijm toe en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Schil de gember en rasp fijn.
  • Bak de hazelnoten met de gember en wat paprikapoeder in de rest van de margarine tot het gaat geuren.
  • Strooi dit over de stoofpot.

Bron: Voedingscentrum