Walnoten

 

Eigenschappen
Walnoten bevatten veel eiwitten, calcium en kalium. Daarnaast passen ze ook in een cholesterolverlagend dieet, omdat ze veel onverzadigde vetten bevatten. Ze bevatten ook veel antioxidanten die weer goed zijn om het lichaam te beschermen tegen ziekten. Antioxidanten is een verzamelnaam voor de vitamines E en C, bètacaroteen, het lichaamseigen glutathion, de spoorelementen seleen en zink en bioactieve stoffen, zoals flavonoïden uit groente en fruit.

Oorsprong
De meeste walnoten vindt je in Amerika, Frankrijk en China. Maar walnoten groeien ook in Nederland, in veel tuinen staat er wel een walnoten boom.

Toepassing
Walnoten worden veel gegeten. Ze zijn populair in notenmixen, desserts en bijvoorbeeld walnotenpesto.

Okkernoot
Een andere naam voor walnoot is okkernoot en is een van de bekendste noten. Een walnotenboom kan 20 tot 25 meter hoog worden. De walnoten worden gedroogd wanneer de groene bast is opengebarsten. Hoe langer en beter ze gedroogd zijn, hoe langer de noten houdbaar zijn.

 

Voor meer informatie neem dan contact op met onze verkopers.

bel +31180 63 70 63 of mail naar orders@notenbeurs.nl