Warme salade met walnoten
Door aardappelen, rode bietjes en ansjovis een rijkgevulde maaltijdsalade.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht
- 490 kcal
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 150 gram knolselderij
- 100 gram (winter)wortel
- 100 gram rode biet (gekookt)
- 1 bosui
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- 2 ansjovis (koeling)
- 1 sinaasappel
- peper
- azijn
- kaneel
- 50 gram walnoten
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in partjes of blokjes.
- Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, wortel en biet in repen en de bosui in ringen.
- Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
- Voeg de knolselderij en de wortel toe aan de aardappelen en kook in weinig water in 10-15 minuten beetgaar.
- Giet het water af en warm de bietjes kort mee.
- Bak de ringen bosui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
- Snijd de ansjovisfilets in stukjes en bak nog even met de bosui mee.
- Pers de sinaasappel uit en roer het sap door het mengsel.
- Meng de warme dressing door de aardappelen en groente.
- Breng het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.
- Hak de walnoten grof en strooi ze erover.