Warme salade met walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Door aardappelen, rode bietjes en ansjovis een rijkgevulde maaltijdsalade.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 490 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram knolselderij
  • 100 gram (winter)wortel
  • 100 gram rode biet (gekookt)
  • 1 bosui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 ansjovis (koeling)
  • 1 sinaasappel
  • peper
  • azijn
  • kaneel
  • 50 gram walnoten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in partjes of blokjes.
  2. Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, wortel en biet in repen en de bosui in ringen.
  3. Kook de partjes aardappel enkele minuten in weinig water.
  4. Voeg de knolselderij en de wortel toe aan de aardappelen en kook in weinig water in 10-15 minuten beetgaar.
  5. Giet het water af en warm de bietjes kort mee.
  6. Bak de ringen bosui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
  7. Snijd de ansjovisfilets in stukjes en bak nog even met de bosui mee.
  8. Pers de sinaasappel uit en roer het sap door het mengsel.
  9. Meng de warme dressing door de aardappelen en groente.
  10. Breng het gerecht op smaak met wat azijn, peper en kaneel.
  11. Hak de walnoten grof en strooi ze erover.