Koolrabischotel met notenkorstje

Voor het korstje kun je prima oud brood gebruiken. Zo maak je er toch nog wat lekkers van en voorkom je verspilling.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht 535 kcal

 

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 koolrabi’s
  • 100 gram (winter)wortel
  • 50 gram ongezouten hazelnoten
  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 20 gram jonge kaas 30+ (geraspt)
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat

 

Materialen

Ovenschaal

 

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Was de groente.
  3. Schil de koolrabi’s en snijd in blokjes.
  4. Snijd de wortel in plakjes.
  5. Kook de groente in weinig water in 5 minuten gaar.
  6. Rooster de hazelnoten goudgeel in een droge pan. Laat afkoelen op een bord.
  7. Rooster het brood lichtbruin en krokant. Maal in een keukenmachine of met je handen tot kruim.
  8. Hak de hazelnoten grof en meng met het broodkruim en de kaas.
  9. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  10. Breng de melk aan de kook.
  11. Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  12. Schep de groente in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel het notenmengsel erover.
  13. Rooster de schotel in de oven in 10 minuten lichtbruin.

 

Variaties

Vervang de melk door verrijkte sojadrink. Ook lekker met andere of gemengde noten.

recept: Voedingscentrum