Aardappelsalade met sperziebonen en walnoten

 

Deze salade is ook lekker bij het barbecueën. Maak als bijgerecht eventueel een kleinere portie.

2 personen minder dan 30 minuten hoofdgerecht 545 kcal

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 150 gram sperziebonen
  • 2 eieren
  • 1 (rode) paprika
  • 2 bosuien
  • 100 gram (kers)tomaten
  • 2 augurken
  • 25 gram ongezouten walnoten
  • 1 citroen
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  • Maak de aardappelen schoon en snijd in kleine stukken.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
  • Kook de aardappelen en sperziebonen samen in weinig water in 10 minuten gaar.
  • Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
  • Was de groente en snijd klein.
  • Hak de augurken en walnoten grof.
  • Pers het sap van de citroen uit.
  • Maak een dressing van de mosterd, olie, yoghurt en het sap van de citroen.
  • Pel de eieren en snijd in parten.
  • Meng de aardappelen en sperziebonen door de dressing en voeg de groente, augurken en walnoten toe.
  • Meng de ingrediënten goed door elkaar.
  • Serveer de salade lauwwarm of laat afkoelen en garneer met de parten ei.

Recept: Voedingscentrum