Aardappelsalade met sperziebonen en walnoten
Deze salade is ook lekker bij het barbecueën. Maak als bijgerecht eventueel een kleinere portie.
2 personen minder dan 30 minuten hoofdgerecht 545 kcal
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 150 gram sperziebonen
- 2 eieren
- 1 (rode) paprika
- 2 bosuien
- 100 gram (kers)tomaten
- 2 augurken
- 25 gram ongezouten walnoten
- 1 citroen
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels olie
- 3 eetlepels halfvolle yoghurt
Bereiding
- Maak de aardappelen schoon en snijd in kleine stukken.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
- Kook de aardappelen en sperziebonen samen in weinig water in 10 minuten gaar.
- Kook de eieren in 8-10 minuten hard.
- Was de groente en snijd klein.
- Hak de augurken en walnoten grof.
- Pers het sap van de citroen uit.
- Maak een dressing van de mosterd, olie, yoghurt en het sap van de citroen.
- Pel de eieren en snijd in parten.
- Meng de aardappelen en sperziebonen door de dressing en voeg de groente, augurken en walnoten toe.
- Meng de ingrediënten goed door elkaar.
- Serveer de salade lauwwarm of laat afkoelen en garneer met de parten ei.
Recept: Voedingscentrum