Cannelloni met paddenstoelen en noten

De yoghurt met kaas zorgt voor een heerlijk romig laagje op de cannelloni.

2 personen meer dan 30 minuten hoofdgerecht 545 kcal  

 

Ingrediënten

  • 6 volkoren lasagnebladen
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 40 gram groene selderij of bleekselderij
  • 300 gram paddenstoelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 gram ongezouten gemengde notenmix
  • peper
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 40 gram belegen kaas 30+ (geraspt)
  • 75 ml halfvolle yoghurt

 

Materialen

  • Ovenschaal (2 liter)

 

Bereiding

  • Kook de lasagnebladen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Neem de bladen uit het water en leg afgedekt naast elkaar.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de ui klein, de prei in ringen, de groene selderij in reepjes en de paddenstoelen in plakken.
  • Verwarm de olie en fruit de ui en groene selderij 2 minuten. Bak de paddenstoelen en prei kort mee.
  • Hak de noten grof.
  • Meng de noten door de groente en breng op smaak met wat peper en de Provençaalse kruiden.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Verdeel het mengsel over de lasagnebladen en rol op. Leg de rolletjes naast elkaar in een ovenschaal. Schep de rest van de vulling erover.
  • Meng de kaas door de yoghurt en schenk dit erover.
  • Laat de cannelloni in de oven 10 minuten grillen.

Bron: Voedingscentrum