Appel/abrikozen taart met hazelnootcrumble
Appeltaart, wie houdt er niet van! De combinatie met abrikoos en hazelnoot zal je zeker verrassen. Wil je meer een traditionele smaak, voeg dan wat kaneel toe aan je appel/abrikoos mengsel.
Ingrediënten deeg
225 gram bloem
85 gram witte basterdsuiker
170 gram roomboter
¾ ei
Snuf zout
Vulling
4 grote appels
400 gram abrikozen geweld
4 el vanillesuiker
2 el abrikozenjam
Crumble
25 gram bloem
25 gram rietsuiker
25 gram havermout
100 gram hazelnoten
45 gram boter
Snuf zout
Bereiding bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Kneed de ingrediënten voor het deeg goed door totdat je een bal kunt vormen.
- Laat het deeg minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.
- Vet de taartvorm in met boter en bloem en rol de lap deeg uit.
- Verdeel het deeg over de vorm, prik gaatjes in de bodem en bak af met een blindbakvulling +/- 15 min.
- Haal dan de taart uit de oven, zodat je de vulling over de taart kunt verdelen.
Bereiding vulling
- Verwijder van de appels de schil en het klokhuis en snijd de appel in dunne plakken.
- Verdeel de suiker en de jam over de appels en laat ongeveer 30 minuten intrekken.
- De abrikozen wel je even in warm water of een likeur en snijd ze door de midden.
- De Vulling is nu klaar, deze kan je verdelen over de taart.
Bereiding crumble
- Doe alle ingrediënten voor de crumble in een keukenmachine of blender.
- Laat de machine kort draaien tot dat er een mooie crumble ontstaat.
- Zet de crumble even in de koelkast voordat je hem over de taart verdeeld.
Bakken
- Als de vulling in de taart zit, kan de crumble over de taart verdeeld worden.
- Bak de taart in ongeveer 45 minuten goudbruin op 180 graden hetelucht.