Asperges met noten
Asperges met noten
Asperges hebben maar weinig nodig om het lekker te maken. Met dit makkelijke recept maak je de asperges op smaak met bosui en walnoten. (recept: Voedingscentrum)
- 2 personen
- 15-30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram krieltjes
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 750 gram witte asperges
- 1 bosuitje
- 40 gram walnoten of pecannoten
Bereiding
- Was de krieltjes en kook ze in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
- Bak de krieltjes in twee eetlepels margarine aan alle kanten goudgeel.
- Schil de asperges en snijd het onderste harde stukje weg. Snijd de asperges in stukken.
- Kook de onderste stukken van de asperges 2 minuten in ruim water. Voeg dan de rest toe en kook de aspergestukken nog 4-6 minuten.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
- Smoor de bosui zacht in de rest van de margarine.
- Hak de noten grof.
- Meng de bosui en de noten door de asperges.
- Serveer de asperges met de gebakken krieltjes.
Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Walnoten:
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Gebruik de walnoten in dit voorgerecht met peer.
bron: Voedingscentrum