CHINESE KOOL MET GEMBER EN CASHEWNOTEN
Je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten.
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- 1 (rode) ui
- 1 Chinese kool
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
- 100 ml halfvolle melk
- peper
- 50 gram cashewnoten, ongezouten
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers en de kool in repen.
- Schil het stukje gemberwortel.
- Fruit de ui in de olie glazig. Rasp de gemberwortel boven de pan.
- Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.
- Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van.
- Serveer de Chinese kool met de aardappelpuree en strooi de cashewnoten erover.
bron: Voedingscentrum