CHINESE KOOL MET GEMBER EN CASHEWNOTEN


Je hebt weinig ingrediënten en tijd nodig om deze heerlijke maaltijd op tafel te zetten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

 

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 1 (rode) ui
  • 1 Chinese kool
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ketjap manis of sojasaus met minder zout
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • 50 gram cashewnoten, ongezouten

 

Bereiding

  • Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in een bodempje water in 20-25 minuten gaar.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de ui in snippers en de kool in repen.
  • Schil het stukje gemberwortel.
  • Fruit de ui in de olie glazig. Rasp de gemberwortel boven de pan.
  • Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.
  • Voeg de ketjap toe en warm het geheel goed door.
  • Breng de melk aan de kook.
  • Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk en wat peper een puree van.
  • Serveer de Chinese kool met de aardappelpuree en strooi de cashewnoten erover.

 

bron: Voedingscentrum