Corn chowder met pittige broodrepen en pinda’s
Chowder is een dikke en romige soep.
2 personen minder dan 30 minuten hoofdgerecht 510 kcal
Ingrediënten
- 1 ui
- 75 gram prei
- 3 theelepels kerriepoeder
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 300 gram mais (diepvries)
- 200 ml water
- chilipoeder of paprikapoeder
- 2 volkoren boterhammen
- 100 ml halfvolle melk
- 2 eetlepels ongezouten pinda’s
- 1 eetlepel pindakaas 100%
Bereiding
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie in de margarine tot het gaat geuren.
- Voeg ¾ van de mais en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
- Rooster de boterhammen licht en snijd ze in repen. Strooi er wat chilipeper of paprikapoeder over.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met wat melk.
- Hak de pinda’s grof.
- Roer de pindakaas door de soep.
- Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook.
- Strooi de pinda’s erover en serveer de repen brood erbij.
Bron: Voedingscentrum