Corn chowder met pittige broodrepen en pinda’s

Chowder is een dikke en romige soep.

2 personen minder dan 30 minuten hoofdgerecht 510 kcal  

 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 75 gram prei
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 300 gram mais (diepvries)
  • 200 ml water
  • chilipoeder of paprikapoeder
  • 2 volkoren boterhammen
  • 100 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels ongezouten pinda’s
  • 1 eetlepel pindakaas 100%

Bereiding

  • Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
  • Bak de ui en de helft van de prei met de kerrie in de margarine tot het gaat geuren.
  • Voeg ¾ van de mais en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  • Rooster de boterhammen licht en snijd ze in repen. Strooi er wat chilipeper of paprikapoeder over.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Verdun de soep met wat melk.
  • Hak de pinda’s grof.
  • Roer de pindakaas door de soep.
  • Voeg de rest van de prei en de mais toe en breng de soep weer aan de kook.
  • Strooi de pinda’s erover en serveer de repen brood erbij.

Bron: Voedingscentrum