Spaghetti met broccoli, oesterzwammen en hazelnoten

Print Friendly, PDF & Email

 

2 personen minder dan 30 minuten hoofdgerecht 625 kcal  

 

Ingrediënten

  • 1 (oude) volkoren boterham
  • 400 gram broccoli
  • 100 gram oesterzwammen
  • 1 bosui
  • 50 gram hazelnoten
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • tijm
  • 1 teentje knoflook

 

Bereiding

  • Rooster het brood krokant en maal het tot grof kruim.
  • Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd de stelen in stukjes.
  • Was de oesterzwammen en snijd ze in repen.
  • Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Kook de broccoli in een beetje water in 4 minuten beetgaar.
  • Verwarm de helft van de olie en bak hierin de oesterzwammen en de bosui 2 minuten.
  • Bak de uitgelekte broccoli kort mee met de oesterzwammen.
  • Bak het broodkruim en de helft van de hazelnoten met royaal tijm in de rest van de olie en pers het teentje knoflook er bovenuit.
  • Giet de spaghetti af en schep het broodkruim erdoor. Serveer de broccoli erbij en strooi de rest van de hazelnoten erover.