Stamppot groene kool met spicy noten

Print Friendly, PDF & Email

 

Genieten van de koude dagen doe je zo.
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht

 

Ingrediënten

  • 600 gram aardappel
  • 500 gram groene kool
  • 1 ui
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 50 gram ongezouten amandelen of cashewnoten
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 125 ml halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  2. Maak de groene kool schoon en snijd in repen.
  3. Pel de ui en snijd klein.
  4. Verwarm de helft van de margarine en fruit de ui glazig.
  5. Voeg de groene kool toe en een scheutje water en laat de kool in 10 minuten gaar smoren.
  6. Verwarm de rest van de margarine en bak hierin kort de amandelen met het paprikapoeder en de chilivlokken.
  7. Laat de noten op een bord afkoelen.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare kool erdoor.
  10. Strooi voor het serveren de amandelen over de stamppot.

Bron: Voedingscentrum