Groentecurry met linzen en geroosterde amandelen

Print Friendly, PDF & Email

Deze curry is een ideaal recept om je groenterestjes op te maken.

2 personen
30 minuten
hoofdgerecht 

Ingrediënten

  • 400 gram linzen (uitlekgewicht, blik)
  • 1 ui
  • 400 gram groentemix
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes koriander
  • 20 gram geschaafde amandelen
  • 50 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Spoel de linzen af en laat ze uitlekken.
  2. Pel de ui en snijd in snippers.
  3. Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui en de currypasta zacht.
  4. Pel de knoflook en pers uit. Bak kort mee met de ui en currypasta.
  5. Voeg de groente en een scheutje water toe. Stoof de groente in 6 minuten bijna gaar.
  6. Warm de linzen in een pan op.
  7. Rooster de geschaafde amandelen in een droge pan goudgeel.
  8. Was de koriander en snijd klein.
  9. Roer de yoghurt door de groentecurry.
  10. Strooi er aan tafel de amandelen en de koriander over. Serveer de linzen erbij.

Bron: Voedingscentrum