COUSCOUS MET GROENTE, EI EN NOTEN



Dit kleurrijke vegetarische gerecht is een gegarandeerde smaakhit.

– 2 personen
– 15-30 minuten
– hoofdgerecht

Ingrediënten
– 2 eieren
– 150 gram volkoren couscous
– 3-4 theelepels ras el hanout
– 250 gram sperziebonen
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 paprika’s, bijv. rood en geel
– 2 eetlepels olijfolie
– ½ citroen
– 40 gram walnoten

Bereiding
– Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen.
– Doe de couscous in een schaal en meng er 2 theelepels ras el hanout door.
– Breng 225 ml water aan de kook. Schenk dit over de couscous en roer goed met een vork. Laat de couscous 10 minuten afgedekt wellen.
– Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
– Pel de ui en de knoflook en snijd ze in snippers.
– Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
– Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
– Fruit de ui en de knoflook met wat ras el hanout in de olie zacht. Bak de blokjes paprika mee tot ze zacht zijn.
– Voeg de uitgelekte sperziebonen toe.
– Schep de gewelde couscous door de groente. Maak het gerecht op smaak met nog wat ras el hanout, geraspte citroenschil en citroensap.
– Pel de eieren, snijd ze in parten en leg ze op de couscous.
– Breek de walnoten en strooi ze erover.

Bron: Voedingscentrum