NOTENRIJST MET AUBERGINE

Print Friendly, PDF & Email



 
Een heerlijk vegetarisch gerecht dat goed vult.
– 2 personen
– 15-30 minuten
– hoofdgerecht

Ingrediënten
– 150 gram zilvervliesrijst
– 2 aubergines
– Italiaanse keukenkruiden
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 100 gram tofu
– peper
– 2 eetlepels vloeibare margarine
– ½ blik tomatenblokjes zonder zout
– 50 gram walnoten

Bereiding
– Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
– Maak de aubergines schoon en snijd ze in blokjes. Bestrooi ze royaal met Italiaanse keukenkruiden.
– Pel de uien en de knoflook en snijd dit klein.
– Snijd de tofu in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
– Fruit de ui en de knoflook in de margarine zacht. Schep de helft eruit en houd dit apart.
– Roerbak de tofu en de blokjes aubergine enkele minuten mee met de rest van het uienmengsel.
– Verwarm de tomatenblokjes mee. Maak het mengsel op smaak met een beetje peper.
– Hak de walnoten grof.
– Meng de walnoten en de achtergehouden ui door de gare rijst.
– Schep het auberginemengsel op de rijst.

Bron: Voedingscentrum