Champignonragout met noten, sperzieboontjes en rijst

Print Friendly, PDF & Email

Zelfgemaakte ragout is lekker en helemaal niet moeilijk om te maken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram (kastanje)champignons
  • 50 gram gemengde noten zonder zout
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • peper
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • 2 eetlepels zuivelspread light

Bereiding

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de sperziebonen schoon.
  • Pel de ui en de knoflook. Snijd de ui klein.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Hak de noten grof, rooster ze in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
  • Kook de sperziebonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
  • Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en het hele teentje knoflook zacht.
  • Schenk er 150 ml water bij.
  • Voeg de champignons toe en kook dit een paar minuten zacht.
  • Maak op smaak met peper. Verwijder het knoflookteentje.
  • Meng het volkorenmeel met wat water tot een glad papje en bind hiermee het vocht tot sausdikte.
  • Roer de zuivelspread erdoor.
  • Roer de helft van de noten door de ragout en strooi de rest erover. Serveer de sperzieboontjes en de rijst erbij.

bron: Voedingscentrum