Winterse stoofpot met hazelnoten

Print Friendly, PDF & Email

Een smakelijk en verwarmend stoofgerecht.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 250 gram koolraap
  • 1 winterwortel
  • 100 gram spruitjes
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • scherp paprikapoeder
  • tijm
  • 50 gram hazelnoten
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokken.
  • Maak de groente schoon. Snijd de koolraap in reepjes en de wortel in plakken.
  • Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Pers de sinaasappel uit.
  • Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de groente kort.
  • Voeg de aardappelen met 100 ml water, wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, royaal paprikapoeder en wat tijm toe en stoof het geheel in ca. 10 minuten gaar.
  • Hak de hazelnoten grof.
  • Schil het stukje gember en rasp het.
  • Bak de hazelnoten met de gember en wat paprikapoeder in de rest van de margarine tot het gaat geuren.
  • Strooi dit over de stoofpot.