Geroosterde pompoen met zoete aardappel en notenpesto

Print Friendly, PDF & Email

2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 750 gram pompoen
  • 500 gram zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • handje spinazie, veldsla of rucola
  • 1 sinaasappel
  • 50 gram walnoten of hazelnoten
  • 1 eetlepel geraspte oude 30+ kaas
  • peper

 

Bereiding

  • Warm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de pompoen in dunne schijven van 1 cm en schil ze. Verwijder de draden en pitten.
  • Was de zoete aardappelen. Halveer ze in de lengte en snijd de helften in plakken van 1 cm.
  • Meng de pompoen met de plakken aardappel en 1 eetlepel olijfolie en verdeel dit over een bakplaat.
  • Rooster de pompoen en aardappel in de hete oven in ± 20 minuten gaar en goudgeel. Schep een keer om.
  • Was de spinazie en laat uitlekken. Houd wat achter voor garnering.
  • Was de sinaasappel en rasp wat van de schil. Pers 1 helft uit en snijd de andere helft in 4 parten.
  • Hak de noten met de spinazie, de geraspte kaas, 2 eetlepels sinaasappelsap, 1 theelepel geraspte sinaasappelschil, de rest van de olijfolie en wat peper met een staafmixer of in de keukenmachine tot een gladde pesto.
  • Verdeel de achtergehouden spinazie over 2 borden en schep de pompoen en aardappel erop. Verdeel de notenpesto erover en leg de partjes sinaasappel erbij.

Bron: Voedingscentrum