Gerookte notenmix van de BBQ

Print Friendly, PDF & Email

 

Je eigen gerookte notenmix! Dat is wat anders dan de rooksmaak uit een kruidmix. Je proeft na het roken van de noten een échte BBQ-smaak. Serveer deze noten bij de borrel voordat je BBQ begint of gebruik de nootjes om je BBQ-gerechtjes helemaal af te maken. Lekker als crumble op je stukje vlees, vis of over je groenten!

 

Ingrediënten

200 gram pecannoten

100 gram cashewnoten

200 gram vliespinda’s

100 gram macadamia noten

3 eetlepels BBQ-kruidenmix

Zout

 

Benodigdheden

Rookhout

BBQ op kolen

Lage schaal voor op de BBQ

 

IMG_9184 DBDK Foodparterns Gerookte noten LR

 

Bereiding

  1. Steek de BBQ aan en laat warm worden tot 130 graden Celsius en probeer deze warmte te behouden
  2. Meng de noten en spoel ze met koud water en verdeel dan de kruidenmix en wat zout over de noten
  3. Meng goed door en verdeel de noten over de schaal
  4. Verdeel van rookhout over de BBQ en plaats de schaal met nootjes op je BBQ rooster
  5. Laat de nootjes ongeveer 30 – 45 minuten roken en roer de noten om de 15 minuten door tegen het aanbakken.