Gevulde paprika met noten
Vul je paprika’s met al het lekkers wat je in huis hebt.
2 personen
bereiding meer dan 30 minuten
hoofdgerecht 545 kcal
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 gele of rode paprika’s
- ½ stengel bleekselderij
- 5 gram verse peterselie
- 4 zwarte olijven
- 50 gram walnoten of pecannoten
- 2 (oude) volkoren boterhammen
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
- oregano
- peper
- 265 gram linzen (uitlekgewicht, blik)
Bereiding
- Pel de ui en knoflook en snijd klein.
- Maak de paprika’s schoon en snijd doormidden.
- Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
- Was de peterselie en snijd klein.
- Snijd de olijven heel klein.
- Hak de noten grof.
- Scheur het brood in stukken.
- Bak de ui en de knoflook in de olie zacht. Schep de helft eruit en houd apart.
- Bak de bleekselderij kort mee met de rest van de ui. Voeg de tomatenblokjes, wat oregano en peper toe en breng de saus aan de kook.
- Meng de achtergehouden ui en knoflook met 1 lepel van de tomatensaus per persoon en voeg het brood toe.
- Breng het mengsel op smaak met de peterselie en olijven en schep de noten erdoor.
- Vul hiermee de paprikahelften en plaats ze in de tomatensaus. Laat de paprika’s met een deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
- Spoel de linzen in een zeef af. Verwarm de linzen en serveer ze bij de paprika’s en de tomatensaus.
Bron: Voedingscentrum