Gevulde paprika met noten

Vul je paprika’s met al het lekkers wat je in huis hebt.

2 personen
bereiding meer dan 30 minuten
hoofdgerecht 545 kcal

 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gele of rode paprika’s
  • ½ stengel bleekselderij
  • 5 gram verse peterselie
  • 4 zwarte olijven
  • 50 gram walnoten of pecannoten
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 400 gram tomatenblokjes zonder zout (blik)
  • oregano
  • peper
  • 265 gram linzen (uitlekgewicht, blik)

Bereiding

  • Pel de ui en knoflook en snijd klein.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd doormidden.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengel in reepjes.
  • Was de peterselie en snijd klein.
  • Snijd de olijven heel klein.
  • Hak de noten grof.
  • Scheur het brood in stukken.
  • Bak de ui en de knoflook in de olie zacht. Schep de helft eruit en houd apart.
  • Bak de bleekselderij kort mee met de rest van de ui. Voeg de tomatenblokjes, wat oregano en peper toe en breng de saus aan de kook.
  • Meng de achtergehouden ui en knoflook met 1 lepel van de tomatensaus per persoon en voeg het brood toe.
  • Breng het mengsel op smaak met de peterselie en olijven en schep de noten erdoor.
  • Vul hiermee de paprikahelften en plaats ze in de tomatensaus. Laat de paprika’s met een deksel op de pan in 25 minuten gaar worden.
  • Spoel de linzen in een zeef af. Verwarm de linzen en serveer ze bij de paprika’s en de tomatensaus.

Bron: Voedingscentrum