Kruidige citroenrijst met noten

Zo krijgt je rijst een heerlijke smaak.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht 580 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 400 gram snijbonen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • 1 rode of groene peper
  • 1 citroen
  • 15 gram gember
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 50 gram ongezouten pecannoten

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
  3. Kook de snijbonen in een bodempje water in 8 minuten gaar.
  4. Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het in snippers.
  5. Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
  6. Boen de citroen goed schoon en rasp het gele van de schil. Pers de citroen uit.
  7. Schil het stukje gember en rasp het.
  8. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de sjalot, de knoflook, de gember, het komijnzaad en de kerrie tot het gaat geuren.
  9. Voeg de reepjes peper, royaal geraspte citroenschil toe. Voeg de rijst toe en meng alles goed.
  10. Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
  11. Strooi de pecannoten erover en geef de snijbonen erbij.

bron: Voedingscentrum