Kruidige citroenrijst met noten
Zo krijgt je rijst een heerlijke smaak.
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht 580 kcal
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 400 gram snijbonen
- 1 teentje knoflook
- 1 sjalotje
- 1 rode of groene peper
- 1 citroen
- 15 gram gember
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel komijnzaad
- 3 theelepels kerriepoeder
- 50 gram ongezouten pecannoten
Bereiding
- Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten.
- Kook de snijbonen in een bodempje water in 8 minuten gaar.
- Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het in snippers.
- Maak de peper schoon en verwijder de pitjes. Snijd de peper in reepjes.
- Boen de citroen goed schoon en rasp het gele van de schil. Pers de citroen uit.
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de sjalot, de knoflook, de gember, het komijnzaad en de kerrie tot het gaat geuren.
- Voeg de reepjes peper, royaal geraspte citroenschil toe. Voeg de rijst toe en meng alles goed.
- Voeg eventueel nog wat citroensap toe.
- Strooi de pecannoten erover en geef de snijbonen erbij.
bron: Voedingscentrum