Havermout Pecan Cookies
bereiding: 15 min
recept voor 20 koekjes
Ingredienten
• 1/2 kopje ongezouten boter, op kamertemperatuur, NIET gesmolten
• 3/4 kop lichte of donkerbruine suiker (beetje aandrukken in de maatbeker)
• 1 groot ei
• 2 theelepels vanille-extract
• 3/4 kopje witte bloem
• 1/2 eetlepel maizena
1/4 kopje havermeel (of meng gewone haver in de blender)
• 1/2 theelepel bakpoeder
• 1/4 theelepel zout
• 1/8 theelepel nootmuskaat
• 1/2 theelepel kaneelpoeder
• 1 1/3 kopje ouderwetse havermout
• 1 kopje melkchocolade druppels
• 1/2 kopje Diamond of California gehakte pecannoten
Bereiding
1. Zorg dat je boter op kamertemperatuur is en niet gesmolten.
2. Klop de boter en de bruine suiker in minstens 3 minuten licht en romig.
3. Klop het ei en de vanille erdoor.
4. Doe de bloem in een andere kom. Haal 1/2 eetlepel van de bloem en vervang deze door de maizena. Roer samen.
5. Voeg het havermeel toe (meng gewone haver in een blender of keukenmachine tot ze een bloemconsistentie hebben).
6. Voeg de baking soda, zout, nootmuskaat en kaneel toe. Roeren. (Voel je vrij om kruiden naar persoonlijke voorkeur te verhogen)
7. Voeg de ouderwetse haver toe en roer
8. Voeg tussen de toevoegingen langzaam de droge tot de natte ingrediënten toe.
9. Voeg de melkchocoladeschilfers toe.
10. Hak de pecannoten grof. Eventueel kun je hier desgewenst de pecannoten roosteren in de oven of kookplaat.
11. Voeg de pecannoten toe.
12. Roer alle ingrediënten door elkaar, dek af en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
13. Verwarm de oven voor op 180 graden.
14. Schep er deegballen uit maak dan koekjesballen van ongeveer 45 gram.
15. Bekleed een bakplaat met bakpapier of bakpapier.
16. Plaats deegballen (niet meer dan 9 koekjes per keer) op de bakplaat.
17. Bak 10-12 minuten of tot ze lichtbruin zijn aan de randen (zelfs als het midden er een beetje ondergaar uitziet – ze bakken nog door nadat het uit de oven is gehaald).
18. Neem het zekere voor het onzekere en bak ze niet te gaar voor ultrazachte en malse koekjes!
19. Druk desgewenst wat extra chocoladeschilfers en / of pecannoten in de bovenkant van de koekjes.
20. Laat afkoelen.
bron recept: Diamond nuts.com