Koolrabischotel met notenkorstje
Voor het korstje kun je prima oud brood gebruiken. Zo maak je er toch nog wat lekkers van en voorkom je verspilling.
- 2 personen
- meer dan 30 minuten
- hoofdgerecht 535 kcal
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 2 koolrabi’s
- 100 gram (winter)wortel
- 50 gram ongezouten hazelnoten
- 1 (oude) volkoren boterham
- 20 gram jonge kaas 30+ (geraspt)
- 100 ml halfvolle melk
- peper
- nootmuskaat
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook in weinig water in 20-25 minuten gaar.
- Was de groente.
- Schil de koolrabi’s en snijd in blokjes.
- Snijd de wortel in plakjes.
- Kook de groente in weinig water in 5 minuten gaar.
- Rooster de hazelnoten goudgeel in een droge pan. Laat afkoelen op een bord.
- Rooster het brood lichtbruin en krokant. Maal in een keukenmachine of met je handen tot kruim.
- Hak de hazelnoten grof en meng met het broodkruim en de kaas.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Breng de melk aan de kook.
- Stamp de aardappelen en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
- Schep de groente in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel het notenmengsel erover.
- Rooster de schotel in de oven in 10 minuten lichtbruin.
Variaties
Vervang de melk door verrijkte sojadrink. Ook lekker met andere of gemengde noten.
recept: Voedingscentrum