Noedelsoep met groene groente en pinda’s

 

Deze variatie op een Thaise noedelsoep kun je zo pittig maken als je zelf wilt.

  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht 530 kcal

 

Ingrediënten

– 250 gram broccoli

– 150 gram courgette

– 2 bosuien

– 500 ml water

– ½ (groente)bouillontablet met minder zout

– 120 gram volkoren noedels

– 100 gram tofu

– 2 eetlepels ongezouten pinda’s

– 1 eetlepel olie

– 1 teentje knoflook

– chilivlokken

– 1 eetlepel ketjap manis met minder zout

– limoensap

 

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de broccoli in stukjes, de courgette in blokjes en de bosui in ringen.
  3. Kook de broccoli en courgette 3 minuten in het water met het stukje bouillontablet.
  4. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
  6. Hak de pinda’s grof.
  7. Bak de tofu in de hete olie lichtbruin.
  8. Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg de bosui en chilivlokken toe.
  9. Voeg de bouillon en groente toe en breng op smaak met de ketjap en wat limoensap.
  10. Warm de noedels mee en strooi de gehakte pinda’s erover.

Variaties

Gebruik citroensap in plaats van limoensap.

recept: Voedingscentrum