Noedelsoep met groene groente en pinda’s
Deze variatie op een Thaise noedelsoep kun je zo pittig maken als je zelf wilt.
- 2 personen
- minder dan 30 minuten
- hoofdgerecht 530 kcal
Ingrediënten
– 250 gram broccoli
– 150 gram courgette
– 2 bosuien
– 500 ml water
– ½ (groente)bouillontablet met minder zout
– 120 gram volkoren noedels
– 100 gram tofu
– 2 eetlepels ongezouten pinda’s
– 1 eetlepel olie
– 1 teentje knoflook
– chilivlokken
– 1 eetlepel ketjap manis met minder zout
– limoensap
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de broccoli in stukjes, de courgette in blokjes en de bosui in ringen.
- Kook de broccoli en courgette 3 minuten in het water met het stukje bouillontablet.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes.
- Hak de pinda’s grof.
- Bak de tofu in de hete olie lichtbruin.
- Pel de knoflook en pers erboven uit. Voeg de bosui en chilivlokken toe.
- Voeg de bouillon en groente toe en breng op smaak met de ketjap en wat limoensap.
- Warm de noedels mee en strooi de gehakte pinda’s erover.
Variaties
Gebruik citroensap in plaats van limoensap.
recept: Voedingscentrum