Pasta met paranoten en olijven
Lekker met een simpele sperziebonensalade.
- 2 personen
- 15-30 minuten
- hoofdgerecht
Ingrediënten
- 300 gram sperziebonen
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- azijn
- 200 gram volkoren farfalle of spaghetti
- 1 bosui
- 2-3 (vlees)tomaten
- 5 zwarte olijven zonder pit
- 50 gram paranoten
- peper
- oregano
Bereiding
- Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
- Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
- Fruit de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie.
- Roer er wat azijn door en meng dit door de nog warme sperziebonen. Laat de sperziebonen afkoelen.
- Breng ruim water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
- Was de tomaten en snijd ze klein.
- Snijd de olijven klein.
- Hak de paranoten grof.
- Verwarm de rest van de olie en bak hierin de uienringetjes zacht.
- Voeg de stukjes tomaat en de olijven toe en warm dit goed door.
- Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Meng de noten erdoor.
- Maak op smaak met peper en wat oregano en serveer de sperziebonensalade erbij.
bron: Voedingscentrum