Pasta met paranoten en olijven

 

Lekker met een simpele sperziebonensalade.

  • 2 personen 
  • 15-30 minuten 
  • hoofdgerecht  

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • 200 gram volkoren farfalle of spaghetti
  • 1 bosui
  • 2-3 (vlees)tomaten
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram paranoten
  • peper
  • oregano

Bereiding

  • Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten net gaar.
  • Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  • Fruit de knoflook zacht in 1 eetlepel olijfolie.
  • Roer er wat azijn door en meng dit door de nog warme sperziebonen. Laat de sperziebonen afkoelen.
  • Breng ruim water aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
  • Was de tomaten en snijd ze klein.
  • Snijd de olijven klein.
  • Hak de paranoten grof.
  • Verwarm de rest van de olie en bak hierin de uienringetjes zacht.
  • Voeg de stukjes tomaat en de olijven toe en warm dit goed door.
  • Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Meng de noten erdoor.
  • Maak op smaak met peper en wat oregano en serveer de sperziebonensalade erbij.

bron: Voedingscentrum