Paranoten uit de Braziliaanse Amazone

 

De NotenBeurs Fair Treat Filosofie

Onze filosofie kent alleen maar winnaars. Van begin tot einde in de waardeketen krijgt iedereen zijn fair share, van boer tot eindconsument. Boeren aan het begin van de keten krijgen een premie betaald bovenop de reguliere prijs van hun product en daarbij werken we waar mogelijk samen om lokaal een betere toekomst op te bouwen.

We zijn kieskeurig in onze partners – onze filosofieën moeten immers een match zijn – en we zorgen óók nog eens voor eerlijke producten tegen eerlijke prijzen voor onze klanten en eindconsumenten. Met deze filosofie bouwen we solide waardeketens met partners waarmee we samen Fair Treat stories creëren.

Paranoten boom


Paranoten uit de Braziliaanse Amazone
Paranoten groeien diep in de Amazone aan bomen van 4-60 meter hoog en zijn niet makkelijk om te verkijgen voor locals. Deze waardeketen begint in beschermde Amazone gebieden waar bescherming van traditionele gemeenschappen en het oerwoud centraal staan.


Een samenwerking met traditionele gemeenschappen in de Amazone
De paranoot wordt verzameld diep in de Amazone door traditionele inheemse volkeren en dient te voldoen aan verscheidene duurzaamheids- en traceerbaarheidsaspecten. In het begin van deze waardeketen wordt dan ook samengewerkt met Origen Brasil om zowel de traceerbaarheid via het door hen ontwikkelde platform te waarborgen als ook om op een juiste manier om te gaan met de Amazone en haar inwoners.