QUINOA QUICHE MET SPRUITEN
Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereidingstijd: ca. 25 min.
Ingrediënten
- 150 gram ongekookte witte quinoa
- 3 eetlepels maïzena
- 3 eetlepels water
- 100 gram parmaham in plakken
- 400 gram schoongemaakte spruiten
- 100 gram geraspte emmentaler kaas
- 300 gram crème fraîche
- 2 stuks rode ui
- 3 tenen knoflook
- 4 eieren
- 50 gram geroosterde geschaafde amandel
- 1 theelepel provinciaalse kruiden
- Zout en peper naar smaak
Bereiding bodem
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Kook de quinoa +/- 10 minuten in gezouten water
- Meng de quinoa met de maïzena en het water
- Druk de quinoa in de quiche vorm, dat gaat het beste met natte handen
- Bak de bodem in 15 minuten krokant
Bereiding vulling
- Blancheer de spruitjes 2 minuten in kokend water
- Snipper 1 rood uitje en bak deze samen met de knoflook op laag vuur
- Bak de afgegoten spruitjes kort mee met de ui en knoflook en voeg zout, peper en provinciaalse kruiden toe naar smaak
- Verspreid het spruitenmengsel over de bodem van de quiche en bak in dezelfde pan de helft van de parmaham krokant
- Scheur de ham in stukken en verdeel samen met de helft van de geraspte kaas over de spruiten
- Klop de eieren samen met de crème fraîche los in een kom, voeg wat zout en peper en verdeel de helft van het mengsel over de spruiten
- Snijd de andere rode ui in ringen en verdeel ze over de quiche
- Bak de quiche 5 minuten en voeg daarna de rest van het mengsel toe.
- Strooi het laatste beetje kaas over de quiche en verdeel de overgebleven plakken ham erover
- Bak de quiche in ongeveer 25 minuten goudbruin en strooi de amandelen erover.
- Laat de quiche ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijd.