QUINOA QUICHE MET SPRUITEN

Print Friendly, PDF & Email

Voorbereiding: ca. 20 min.
Bereidingstijd: ca. 25 min.

Ingrediënten

  • 150 gram ongekookte witte quinoa
  • 3 eetlepels maïzena
  • 3 eetlepels water
  • 100 gram parmaham in plakken
  • 400 gram schoongemaakte spruiten
  • 100 gram geraspte emmentaler kaas
  • 300 gram crème fraîche
  • 2 stuks rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eieren
  • 50 gram geroosterde geschaafde amandel
  • 1 theelepel provinciaalse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

 

Bereiding bodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
  2. Kook de quinoa +/- 10 minuten in gezouten water
  3. Meng de quinoa met de maïzena en het water
  4. Druk de quinoa in de quiche vorm, dat gaat het beste met natte handen
  5. Bak de bodem in 15 minuten krokant

Bereiding vulling

  1. Blancheer de spruitjes 2 minuten in kokend water
  2. Snipper 1 rood uitje en bak deze samen met de knoflook op laag vuur
  3. Bak de afgegoten spruitjes kort mee met de ui en knoflook en voeg zout, peper en provinciaalse kruiden toe naar smaak
  4. Verspreid het spruitenmengsel over de bodem van de quiche en bak in dezelfde pan de helft van de parmaham krokant
  5. Scheur de ham in stukken en verdeel samen met de helft van de geraspte kaas over de spruiten
  6. Klop de eieren samen met de crème fraîche los in een kom, voeg wat zout en peper en verdeel de helft van het mengsel over de spruiten
  7. Snijd de andere rode ui in ringen en verdeel ze over de quiche
  8. Bak de quiche 5 minuten en voeg daarna de rest van het mengsel toe.
  9. Strooi het laatste beetje kaas over de quiche en verdeel de overgebleven plakken ham erover
  10. Bak de quiche in ongeveer 25 minuten goudbruin en strooi de amandelen erover.
  11. Laat de quiche ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je hem aansnijd.