Stamppot spruiten met hazelnoten en pecannoten

Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 15 min.
Bereiding: 30 min.


Ingrediënten

    • 400 g kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
    • 400 g spruiten, schoongemaakt
    • 50 g blauw schimmelkaas
    • 125 g gerookte spekblokjes
    • 40 g hazelnoten
    • 40 g pecannoten
    • Peper en zout, gemalen

 

Bereiding

  1. Blancheer de spruiten in 4-6 minuten in gezouten kokend water. Laat afkoelen en snijd ze in kwarten.
  2. Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten.
  3. Hak de noten grof.
  4. Bak de spekblokjes in een koekenpan en voeg na de 3 minuten de noten toe. Bak tot de noten en het spek krokant zijn.
  5. Giet de aardappels af en stamp tot een puree. Meng de yoghurt en de kaas erdoor.
  6. Schep hierna de spruiten erdoor.
  7. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de spek en noten.