Stamppot spruiten met hazelnoten en pecannoten
Voor 4 personen
Voorbereiding: ca. 15 min.
Bereiding: 30 min.
Ingrediënten
-
- 400 g kruimige aardappelen, geschild en gehalveerd
- 400 g spruiten, schoongemaakt
- 50 g blauw schimmelkaas
- 125 g gerookte spekblokjes
- 40 g hazelnoten
- 40 g pecannoten
- Peper en zout, gemalen
Bereiding
- Blancheer de spruiten in 4-6 minuten in gezouten kokend water. Laat afkoelen en snijd ze in kwarten.
- Kook de aardappels gaar in ca. 20 minuten.
- Hak de noten grof.
- Bak de spekblokjes in een koekenpan en voeg na de 3 minuten de noten toe. Bak tot de noten en het spek krokant zijn.
- Giet de aardappels af en stamp tot een puree. Meng de yoghurt en de kaas erdoor.
- Schep hierna de spruiten erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout en garneer met de spek en noten.