Tagliatelle met cantharellen
Dit pastagerecht met cantharellen smaakt romig.
2 personen
minder dan 30 minuten
hoofdgerecht 580 kcal
Ingrediënten
- 150 gram cantharellen
- 1 sjalot
- 300 gram snijbonen
- tijm of rozemarijn
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels zuivelspread light
- 100 ml halfvolle melk
- peper
- 150 gram volkoren tagliatelle
- 5 gram verse peterselie
- 50 gram ongezouten walnoten
Bereiding
- Maak de cantharellen schoon en snijd in repen.
- Pel de sjalot en snijd klein.
- Maak de snijbonen schoon en snijd in ruiten. Kook in weinig water in 10 minuten gaar.
- Bak de sjalot met wat tijm in de margarine zacht. Bak de cantharellen enkele minuten mee.
- Voeg de zuivelspread en de melk toe en warm dit enkele minuten door.
- Breng de saus op smaak met peper.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de peterselie en snijd klein.
- Hak de walnoten grof.
- Roer de peterselie door de cantharellensaus en meng er de tagliatelle door.
- Strooi de walnoten erover en serveer de snijbonen erbij.
Variaties
Vervang cantharellen door andere paddenstoelen, zoals kastanjechampignons of oesterzwammen.
Bron: Voedingscentrum