Tagliatelle met cantharellen

Dit pastagerecht met cantharellen smaakt romig.

2 personen
minder dan 30 minuten
hoofdgerecht 580 kcal

Ingrediënten

  • 150 gram cantharellen
  • 1 sjalot
  • 300 gram snijbonen
  • tijm of rozemarijn
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 2 eetlepels zuivelspread light
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • 5 gram verse peterselie
  • 50 gram ongezouten walnoten

Bereiding

  1. Maak de cantharellen schoon en snijd in repen.
  2. Pel de sjalot en snijd klein.
  3. Maak de snijbonen schoon en snijd in ruiten. Kook in weinig water in 10 minuten gaar.
  4. Bak de sjalot met wat tijm in de margarine zacht. Bak de cantharellen enkele minuten mee.
  5. Voeg de zuivelspread en de melk toe en warm dit enkele minuten door.
  6. Breng de saus op smaak met peper.
  7. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Was de peterselie en snijd klein.
  9. Hak de walnoten grof.
  10. Roer de peterselie door de cantharellensaus en meng er de tagliatelle door.
  11. Strooi de walnoten erover en serveer de snijbonen erbij.

Variaties

Vervang cantharellen door andere paddenstoelen, zoals kastanjechampignons of oesterzwammen.

Bron: Voedingscentrum