Tomatenquiche met noten
Deze quiche maak je met een deeg van volkorenmeel, magere kwark en kruiden.
2 personen meer dan 30 minuten hoofdgerecht 530 kcal
Ingrediënten
• 10 gram basilicum
• 150 gram volkorenmeel
• 100 gram magere kwark
• ½ eetlepel vloeibare margarine
• 500 gram tomaten
• 2 eieren
• 100 ml halfvolle yoghurt
• 1 teentje knoflook
• peper
• 25 gram ongezouten macadamianoten
Materialen
Springvorm (doorsnede 20-25 cm)
Bereiding
- Was de basilicum en snijd klein. Hou ¼ achter voor de garnering.
- Meng het volkorenmeel met de kwark en basilicum. Voeg eventueel extra meel toe als het deeg plakt.
- Laat afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.
- Warm de oven voor op 175 °C.
- Bestrijk de springvorm met margarine.
- Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Bak de bodem 20 minuten in de oven.
- Was de tomaten en snijd in plakken.
- Klop de eieren los en roer de yoghurt erdoor.
- Pers de knoflook uit en voeg de knoflook toe aan het mengsel. Breng op smaak met wat peper.
- Bestrijk de bodem met het yoghurtmengsel. Verdeel de tomaten erover.
- Bak de quiche onderin de oven in 25 minuten gaar.
- Hak de macadamianoten grof en strooi over de quiche.
- Garneer met de rest van de basilicum.
Variaties
In plaats van basilicum kun je ook salie of tijm gebruiken. Ook lekker met andere noten of pitten, zoals amandelen, pompoen- of pijnboompitten.