Tomatenquiche met noten


 

Deze quiche maak je met een deeg van volkorenmeel, magere kwark en kruiden.

2 personen meer dan 30 minuten hoofdgerecht 530 kcal

 

Ingrediënten

• 10 gram basilicum

• 150 gram volkorenmeel

• 100 gram magere kwark

• ½ eetlepel vloeibare margarine

• 500 gram tomaten

• 2 eieren

• 100 ml halfvolle yoghurt

• 1 teentje knoflook

• peper

• 25 gram ongezouten macadamianoten

 

Materialen

Springvorm (doorsnede 20-25 cm)

 

Bereiding

  1. Was de basilicum en snijd klein. Hou ¼ achter voor de garnering.
  2. Meng het volkorenmeel met de kwark en basilicum. Voeg eventueel extra meel toe als het deeg plakt.
  3. Laat afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.
  4. Warm de oven voor op 175 °C.
  5. Bestrijk de springvorm met margarine.
  6. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de vorm. Bak de bodem 20 minuten in de oven.
  7. Was de tomaten en snijd in plakken.
  8. Klop de eieren los en roer de yoghurt erdoor.
  9. Pers de knoflook uit en voeg de knoflook toe aan het mengsel. Breng op smaak met wat peper.
  10. Bestrijk de bodem met het yoghurtmengsel. Verdeel de tomaten erover.
  11. Bak de quiche onderin de oven in 25 minuten gaar.
  12. Hak de macadamianoten grof en strooi over de quiche.
  13. Garneer met de rest van de basilicum.

 

Variaties

In plaats van basilicum kun je ook salie of tijm gebruiken. Ook lekker met andere noten of pitten, zoals amandelen, pompoen- of pijnboompitten.