Pasta met noten en olijven

Print Friendly, PDF & Email

  • Lekker met een simpele sperziebonensalade.
  • 2 personen
  • minder dan 30 minuten
  • hoofdgerecht 690 kcal


Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • azijn
  • 200 gram vollkoren pasta zoals spaghetti
  • 1 bosui
  • 2 (vlees)tomaten
  • 5 zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram paranoten
  • peper
  • oregano

 

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook de sperziebonen in weinig water in 10 minuten beetgaar.
  2. Pel de knoflook en snijd klein.
  3. Fruit de knoflook zacht in de helft van de olijfolie.
  4. Roer er wat azijn door en meng dit door de nog warme sperziebonen. Laat de sperziebonen afkoelen.
  5. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes.
  7. Was de tomaten en snijd ze klein.
  8. Snijd de olijven klein.
  9. Hak de paranoten grof.
  10. Verwarm de rest van de olie en bak hierin de bosui zacht.
  11. Voeg de stukjes tomaat en de olijven toe en warm dit goed door.
  12. Giet de gare pasta af en schep dit door het mengsel. Meng de noten erdoor.
  13. Breng op smaak met peper en wat oregano en serveer de sperziebonensalade erbij.

 

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Bron: Voedingscentrum