Paddenstoelenrijst met groente en noten

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk vegetarisch rijstgerecht.

2 personen 

meer dan 30 minuten 

hoofdgerecht 585 kcal  

 

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 50 gram wortel
  • 150 gram champignons
  • 100 gram oesterzwammen
  • 50 gram walnoten
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook

 

Bereiding

  • Kook de rijst met de Italiaanse kruiden volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de courgette in halve plakken en de wortel in plakjes.
  • Snijd de champignons in vieren en de oesterzwammen in repen.
  • Breek de walnoten in stukken.
  • Was de peterselie en knip klein.
  • Verwarm de helft van de margarine en fruit hierin de ui zacht. Pers het teentje knoflook er bovenuit.
  • Voeg de courgette en de wortel toe en smoor de groente gaar.
  • Bak de paddenstoelen in de rest van de margarine gaar.
  • Meng de paddenstoelen door de gare rijst.
  • Schep de groente erop en strooi de peterselie en de walnoten erover.