Volkoren roerbak noodles
met Tanzaniaanse Cashewnoten en een Exotische flake mix
Bereidingstijd: 30+ minuten
Aantal personen: 2
Ingrediënten:
- 40 gram Tanzaniaanse Cashewnoten
- 2-3 nestjes volkoren noedels á 150 gr
- 3 el plantaardige olie
- 1 tl rijstazijn
- 2 el (donkere) sojasaus
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl Garam masala
- 1 theelepel kokosbloesemsuiker
- Snuf grove zeezout en zwarte peper
- 1 ui
- 3 grote tenen knoflook
- 1 (rode) paprika
- 1 kleine prei
- 4 Babymaïskolfjes
- 125 gram taugé
- 75 gram shii-takes
- 1-2 chilipepers
- Verse takjes koriander optioneel
Flake mix:
- 10 gram Amandelschaafsel
- 10 gram Kokosflakes
Bereiding:
- Breng een 1 liter water aan de kook met een snuf zout en wel de nestjes noedels á 4 minuutjes met gesloten deksel of volg de gebruiksaanwijzing van het pakje.
- Spoel de noedels koud en laat goed uitlekken.
- Snij de ui, paprika, shii-takes en de maiskolfjes dezelfde roerbak grootte en houdt de prei apart.
- Hak de geplette knoflook tot middelmatig fijn en snij de chili naar gewenste dikte.
- Verwarm een wok of koekenpan met de olie samen. Voeg nu de ui samen met de paprika, shii-takes, maiskolfjes en de cashews toe en roerbak deze samen met een snuf grove zeezout à 6 minuutjes op matig vuur.
- Voeg nu de knoflook, prei en chilipeper toe en roerbak deze á 3 minuutjes mee. Doe nu de Garam Masala, gemberpoeder, zwarte peper en kokosbloesemsuiker erbij, bak dit nog een kort minuutje mee en blus af met de rijstazijn.
- Voeg nu de taugé, noedels en sojasaus toe en roerbak alles goed samen.
- Strooi de verse koriander over de noedels en maak het af met de Exotische Topping!
Tip: Serveer eventueel met een lichte zoetzure salade van rode ui, komkommer en peen of rauwkost naar keus.
Eet smakelijk!
Recept: Rachel Bhageloe