Volkoren roerbak noodles

Print Friendly, PDF & Email

met Tanzaniaanse Cashewnoten en een Exotische flake mix

 

Bereidingstijd: 30+ minuten

Aantal personen: 2

 

Ingrediënten:

  • 40 gram Tanzaniaanse Cashewnoten 
  • 2-3 nestjes volkoren noedels á 150 gr 
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 tl rijstazijn 
  • 2 el (donkere) sojasaus
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl Garam masala 
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker 
  • Snuf grove zeezout en zwarte peper 
  • 1 ui 
  • 3 grote tenen knoflook
  • 1 (rode) paprika
  • 1 kleine prei
  • 4 Babymaïskolfjes
  • 125 gram taugé
  • 75 gram shii-takes 
  • 1-2 chilipepers
  • Verse takjes koriander optioneel

 

Flake mix:

  • 10 gram Amandelschaafsel
  • 10 gram Kokosflakes 

 

Bereiding: 

  • Breng een 1 liter water aan de kook met een snuf zout en wel de nestjes noedels á 4 minuutjes met gesloten deksel of volg de gebruiksaanwijzing van het pakje. 
  • Spoel de noedels koud en laat goed uitlekken.
  • Snij de ui, paprika, shii-takes en de maiskolfjes dezelfde roerbak grootte en houdt de prei apart. 
  • Hak de geplette knoflook tot middelmatig fijn en snij de chili naar gewenste dikte. 
  • Verwarm een wok of koekenpan met de olie samen. Voeg nu de ui samen met de paprika, shii-takes, maiskolfjes en de cashews toe en roerbak deze samen met een snuf grove zeezout à 6 minuutjes op matig vuur. 
  • Voeg nu de knoflook, prei en chilipeper toe en roerbak deze á 3 minuutjes mee. Doe nu de Garam Masala, gemberpoeder, zwarte peper en kokosbloesemsuiker erbij, bak dit nog een kort minuutje mee en blus af met de rijstazijn. 
  • Voeg nu de taugé, noedels en sojasaus toe en roerbak alles goed samen. 
  • Strooi de verse koriander over de noedels en maak het af met de Exotische Topping!

 

 Tip: Serveer eventueel met een lichte zoetzure salade van rode ui, komkommer en peen of rauwkost naar keus. 

Eet smakelijk! 

Recept: Rachel Bhageloe