Winnaar noviteitenprijs 2016!

 

????????????????????????????????????

Tijdens de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is de Döner van granaatappel en pistache van De Notenbeurs door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2016 gekozen. De vakjury beoordeelt het als een schitterend product voor het oog en een absolute toevoeging aan de kaasplank. Het afsnijden van de döner geeft een beleving. Het product van Turkse origine is een mooie toevoeging aan het assortiment van de foodspecialiteitenwinkels.”

turkish-delight-doner-pistachio-pomegranateDe verkiezing Beste Noviteit 2016 is een initiatief van de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. Deze stichting helpt winkeliers in de foodspecialiteitenbranche bij het verhogen van kwaliteit en het vinden van nieuwe markten. In dat kader organiseert deze stichting de Vakbeurs Foodspecialiteiten en de daaraan verbonden de Verkiezing van Noviteit van het jaar.

Onder een noviteit wordt verstaan een nieuw product/concept dat na 1 januari 2016 op de markt is geïntroduceerd. Het product mag geen herintroductie zijn van een al eerder bestaand product. Een nieuwe verpakking is dus volgens de criteria geen noviteit. Een reeds bestaand product dat via een vergaande innovatie vernieuwd is, kan wel als ‘noviteit’ worden aangemerkt.

Een deskundige vakjury heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam samengesteld uit de bekende culinaire journalisten Felix Wilbrink (De Telegraaf), Puck Kerkhoven (Freelance o.a. Algemeen Dagblad en diverse regionale kranten) en voormalig bestuursleden van Stichting KDWN en voormalig foodspecialiteitenwinkeliers Anne-Wies van Oosten en Ad Kuyten.

De winnaars kregen uit handen van Felix Wilbrink en Puck Kerkhoven een fraaie oorkonde uitgereikt. “Ik ben bijzonder vereerd met deze prijs”, aldus Arjon Stalenhoef van De Notenbeurs.

De winnaar van de Noviteitenprijs en de overige genomineerde producten zijn nog te bewonderen in de speciale Noviteitenstand (140) op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten die duurt tot woensdag 28 september 22.00 uur.

( bron: vakbeursfoodspecialiteiten.nl )